divendres, 18 de març del 2011

Japó augmenta el nivell d'alerta nuclear en la central de Fukushima

Hola nois i noies.

Com ja sabeu, avui fa una setmana del terretrèmol i el posterior tsunami a Japó.
Nosaltres us expliquem la situació actual al país, com ja diu el títol cada vegada hi ha mes alerta per la radioactivitat a la central nuclear de Fukushima. L'operació d'abocament d'aigua d'ahir, va aconseguir reduir la radioactivitat al reactor 3. Set camions de l'exèrcit nipó treballen a hores d'ara a prop de la unitat 3 de Fukushima. Els militars s'hi apropen en torns de menys de deu minuts per tal de no estar exposats durant molta estona als alts nivells de radiació.

L'empresa gestora de la central,confia a poder reactivar el mes aviat possible el sistema de refrigeració del reactor número dos de la central, que ja torna a estar connectat a la xarxa elèctrica.

El ministre portaveu, Yukio Edano, ha dit que no hi ha "informació definitiva" sobre la situació. Un equip s'ha dirigit avui mateix a Fukushima amb una trentena de camions amb dipòsit que ajudaran en els esforços per controlar la temperatura dels sis reactors de la central.

Aquesta és la informació d'última hora
sobre Fukushima.



Estem amb vosaltres Japó!!

4 comentaris:

  1. si poguéssim Ajudar a Japó entre tots fosi la millor ajuda que nosaltres poguéssim fer en el món, per que ells necessiten aigua, menjar i el més inportante és una casa on ells puguin dormir sense por a res podem ajudar-nos entre tots i totes.

    ResponElimina
  2. Aquí us deixem més informació sobre la notícia de Japó.

    --->

    http://www.ara.cat/especials/catastrofejapo/catastrofe-del-Japo-provocat-morts_0_450555142.html

    ResponElimina
  3. Japó es troba en un estat realment critic, la radioactivitat es a l'aire i fins hi tot hi ha meteorolegs i fisics espanyols que pronostiquen que el vent d'aqui a uns dies es desplaçara amb mes força cap a l'est i podria ser que arribes una mica de radioactivitat a Espanya.

    ResponElimina